Lépésről lépésre

Mi a következő lépés?

tervezesA folyamat nagyon egyszerű. Nézzük részleteiben. Össze kell raknod az igényeidet Egy weblap sikere javarészt a tevezésen múlik. A következőket kell végiggondolni:

 

1. Mi a célom a weblappal?

kerdojelFogalmazd meg -elsősorban magadnak-, hogy milyen célból akarod az új weblapot. Értékesíteni terméket, szolgáltatást? Híreket közzétenni? Nézettséget szerezni és hirdetési felületet eladni? Családi fotoalbumot közzétenni? Magadat megmutatni? A motiváció sokszínű lehet, de legalább magadnak fogalmazd meg és legyél tisztában vele, mi a célod.

 

2. Kell egy jó domainnév és tárhely

domainA leendő honlapnak minden esetben valamilyen domain név alatt kell megjelennie az interneten. Ehhez kell egy találó, beszédes, könnyen megjegyezhető, jó domainnév. Ez lehet akár .hu vagy .com, vagy .eu, vagy akár más végződés alatt. Lehet már meglévő vagy vadonatúj név. Ha kérdésed van, nyugodtan keress meg, segítünk a különböző szempontok közt választani.

Weblap tárhelyet számtalan szolgáltató kínálatából választhatsz. Van ingyenes és fizetős, azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy egy komoly cégnek az internetes megjelenése is kellő komolyságot kell sugározzon és egy ingyenes tárhely megmosolyogtatja inkább az olvasót. Találkoztunk már olyannal, hogy egy kiemelt ingatlanfejlesztési projekt hirdette a lakóparkját (nem vicc!) ingyenes tárhelyen és a tárhelyszolgáltató reklámja figyelt a weblap tetején. Nos, nem az volt az első gondolatom, hogy rohanjak megnézni az újépítésű ingatlant és törjem magam, hogy hová kell fizetni.

Műszakilag annyi követelmény van a tárhelyszolgáltató felé, hogy “WordPress barát” legyen, php, mysql fusson, tudunk segíteni bevált szolgáltatót ajánlani.

 

3. Honlapszerkezet kialakítás

weblap_szerkezetKi kell találnod a honlap struktúráját, mi kerüljön a nyitólapra, milyen aloldalak, milyen menüpontok legyenek, ezek milyen elnevezéssel, milyen sorrendben. stb..

 

4. Sablon választás

wordpress-themesA professzionális megjelenéshez szükség van egy design sablonra. A WordPresshez számtalan található ezekből az interneten, több ezer, több tízezer közül válogathatsz. Van köztük ingyenes és fizetős is.

Ingyenes sablont nézhetsz az alábbi oldalakon:
wordpress.org/extend/themes
newwpthemes.com
www.wordpressbox.com
vagy keress rá a Google-n a free wordpress themes kulcsszóra.

Fizetős, úgynevezet Prémium sablont nézhetsz az alábbi oldalakon:
premiumwp.com
elegantthemes.com
www.woothemes.com/themes
vagy keress rá a Google-n a premium wordpress themes kulcsszóra.

Ha az elegantthemes.com oldalon van olyan sablon, ami neked tetszik, akkor 5000 Ft-ért magyarítva jogtisztán megkaphatod, az elegantthemes.com-nál megváltott liszenszünk tartalmazza azt a lehetőséget, hogy korlátozás nélkül továbbadhatjuk a sablonokat ügyfeleinknek.

Ha nem akarsz előregyártott sablont, akkor akár megterveztetheted grafikussal vagy meglévő honlapod design-ját is átalakíttathatod WordPress sablonná. Ezek nyilván többletköltségbe kerülnek.

 

5. Tartalom megtervezése

weblap-tartalomA weblap teljes tartalmát meg kell tervezni. A nyitóoldal, minden egyes menüpont, a tervezett induló blogbejegyzések, az egyéb funkciók, pld. linktár, lábléc, űrlapok stb. szövegét. Mind-mind tételesen meg kell írni. Ez egy erős szabály, ebből nem tudunk engedni ahhoz, hogy a vállalt 24 órás elkészítési határidőt tartani tudjuk. Szeretjük az elégedett ügyfeleket.

 

6. Képek, videók, MP3 hanganyagok

mediaÖssze kell gyűjteni a honlapra kihelyezni kívánt képeket, audio és video anyagokat. Meg kell tervezni, hogy melyik pontosan milyen méretű legyen és hová kerüljön elhelyezésre.

 

7. Végső ellenőrzés

minden-okA tervezési fázis utolsó lépése, hogy mégegyszer átnézed, megvannak-e a szükséges hozzávalók, a design, a struktúra, a tartalom, a képek, videók, hanganyagok valamint rendelkezésre áll a domain és a tárhely a hozzáférési jelszóval együtt.

 

Indulhat a munka, ha minden megvan.

fogaskerek

 

Következő lépés ->